We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Ego Friendly

by kisszanto

/
1.
2.
Blank Jazz 03:56
3.
4.
5.
Ego Friendly 07:08
6.
7.
8.
Rock Tribe 06:02

about

Az Ego Friendly anyaga az Opera Közhasznú Kulturális Egyesület által működtetett Sub.hu weboldal és internetes rádió Tematikus napjainak adományaként állt össze. Összesen 10 darab CD-r lemez készült el, melyek ezen rendezvényeken találnak gazdára.

UPD: limitált példányszámú CD-k érhetőek el a Dextro-n! floppykickrecords.blogspot.hu/p/blog-page_27.html

A hosszú lemez összesen nyolc számot tartalmaz, mind kiadatlan Kisszántó munkák és közöttük egyaránt hallható egészen korai, régi és frissen szerzett zenék is. A repertoár meglehetősen színes - dubtechno, broken-beat, trip-hop és még számos zenei hibrid között kergetőznek a szintén eltérő hangzások, ezek olykor szelídek és jól kivehetőek vagy egészen élesek és kásásak. Kámforosan és sistergően elfednek vagy részletgazdagságukkal tárnak fel.

A kiszámíthatóság veszekedik a kiszámíthatatlannal, a befogadható a befogadhatatlannal - az elfogadható az elfogadhatatlannal. Pontosan olyan ez, mint az Ego. Amikor van, akkor elhagynánk és tagadnánk, amikor nincs rögtön szükségét érezzük és megragadjuk.

A különböző, egymástól távol levő tartalmak közötti út zenei játékával indulunk (diagonal melodies), ahol a tökéletesség dacol önmaga hibájával és ahol a felhangok szerepe pontosan azoknak nélkülözhetetlenségében áll. Hiába birtokoljuk a legtökéletesebb harmóniákat és hisszük azt, hogy annak bármilyen esztétika szépségét megtapasztalhatjuk pusztán az ismétlés által, mivel ez a hit vak egészen addig a pontig, amíg meg nem kérdőjelezzük a kijelölt zenei struktúra határait. A zene ilyen természete és az ember hétköznapjai közötti hasonlóságról van szó (a félreértések elkerülése végett tekintsük ezt a kiadványt gesztus-szerű zenei kísérletnek de semmiképpen se többnek, mint ami valójában).

Soha, semmilyen körülmények között nem szabad megengedni azt a luxust, hogy beleszokjunk a jónak vélt állapotokba.

Amikor elértük a jót, változtassunk rajta.

Amikor elértük a szépet, csúfítsuk el!(a többi szám megfejtését odabízom az őszinte (meg)értés reményében)

*** youtu.be/0kdDG8F8-Ww
*** ***
tovább a Dextro-ra: floppykickrecords.blogspot.hu/p/blog-page_27.html

credits

released June 7, 2014

Zene, design és koncepció: Kisszántó (Szántó Tamás)
Az Ego Friendly egy szerzői kiadvány amely Szántó Tamás munkája. limitált példányszámban az anyag CD-n szerezhető be. Ezekhez a korongokhoz a Dextro-n keresztül juthattok!

www.kisszanto.hu ° www.dubszekhaz.hu ° www.sub.hu * floppykickrecords.blogspot.hu/p/blog-page_27.html

license

tags

about

kisszanto Hungary

Tracker-zenék, Dos-ból az iphone-ra! / Music from my Fast Tracker to your Iphone.

contact / help

Contact kisszanto

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like kisszanto, you may also like: